Hvert år til jul var hele familien samlet hos min mor. Så blev der serveret klar suppe og høns i asparges. Her er opskriften på høns i asparges. Denne opskrift rækker til ca 12 personer.
50 g | Margarine |
30 g | Fedt fra suppen |
100 g | Mel |
3 glas (200 g) | Asparges |
1,5 dl | Suppe |
1 dl | Fløde |
1 kg | Hønsekød |
1 stk | Æggeblomme |
En stor suppehøne koges med suppeurter 3-4 timer. Kødet pilles af skroget. Suppen sies og fedtet skummes af.
Margarine og fedt smeltes i en gryde. Melet røres i. Væden fra asparges og suppen piskes i lidt af gangen. Bemærk, sovsen skal være relativ tyk, da der kommer en del væde til sammen med aspargesene.
Asparges og fløde tilsættes, og blandingen koges op. Hønsekødet tilsættes og varmes op.
En æggeblomme røres ud i en kop. En smule fra gryden puttes i koppen og røres rundt. Lidt mere puttes i, og når koppen er fuld, røres indholdet ud i gryden.
Høns i asparges serveres i tarteletter (her er ca til 25 stk) eller sammen med butterdej.