Billeder til boller i karry opskrift

Boller i karry

Boller i karry er altid populært i vores familie, men bollerne skal være hjemmelavet, og så skal der masser af karry i.

Til farsen benyttes følgende:

500 g Kalv/flæskefars
1 spsk Peber (helst hel peber som er stødt)
1,5 tsk Groft salt
1 tsk Barbecue eller grill krydderi
1 stk Stort finthakket løg
1 stk Æg
Et par stænk Engelsk sauce
2 dl Mælk
1 dl Mel

Det hele røres sammen til en fars, som helst skal trække en time.


En mellemstor gryde fyldes halvt med vand. En bouillonterning kommes i, og vandet bringes i kog.


Kødbollerne formes med en spiseske mod håndfladen. Sørg for at både ske og håndflade er våde, så farsen slipper.


Kødbollerne koges i ca. 10 minutter. Evt skum fjernes med en hulske

Til sovsen benyttes følgende:

50 g Margarine
1 spsk Karry (Madras)
1 stk Syrligt æble
1 stk Løg
3 spsk Mel
1/2 l Mælk
2 dl Væske fra kødbollerne
1 spsk Æbleeddike
Ca. 1 tsk Salt (smag til)

Løg og æble hakkes meget fint i en grøntsagshakker.


Margarinen opvarmes i en gryde, hvorefter først karryen og derefter æble og løg brunes. Derefter tilsættes melet.


Nu tilsættes lidt mælk, og der piskes igennem (som når man laver en opbagt sovs). Gradvist tilsættes mere mælk, og til sidst væsken fra kødbollerne samt æbleeddike.


Når blandingen er færdig, hældes resten af vandet fra bollerne, hvorefter de vendes forsigtigt i sovsen.

Se andre opskrifter