Boller i karry er altid populært i vores familie, men bollerne skal være hjemmelavet, og så skal der masser af karry i.
500 g | Kalv/flæskefars |
1 spsk | Peber (helst hel peber som er stødt) |
1,5 tsk | Groft salt |
1 tsk | Barbecue eller grill krydderi |
1 stk | Stort finthakket løg |
1 stk | Æg |
Et par stænk | Engelsk sauce |
2 dl | Mælk |
1 dl | Mel |
Det hele røres sammen til en fars, som helst skal trække en time.
En mellemstor gryde fyldes halvt med vand. En bouillonterning kommes i, og vandet bringes i kog.
Kødbollerne formes med en spiseske mod håndfladen. Sørg for at både ske og håndflade er våde, så farsen slipper.
Kødbollerne koges i ca. 10 minutter. Evt skum fjernes med en hulske
50 g | Margarine |
1 spsk | Karry (Madras) |
1 stk | Syrligt æble |
1 stk | Løg |
3 spsk | Mel |
1/2 l | Mælk |
2 dl | Væske fra kødbollerne |
1 spsk | Æbleeddike |
Ca. 1 tsk | Salt (smag til) |
Løg og æble hakkes meget fint i en grøntsagshakker.
Margarinen opvarmes i en gryde, hvorefter først karryen og derefter æble og løg brunes. Derefter tilsættes melet.
Nu tilsættes lidt mælk, og der piskes igennem (som når man laver en opbagt sovs). Gradvist tilsættes mere mælk, og til sidst væsken fra kødbollerne samt æbleeddike.
Når blandingen er færdig, hældes resten af vandet fra bollerne, hvorefter de vendes forsigtigt i sovsen.